Hem » Poetry slam i Norden

Poetry slam i Norden

Varför "öppna" svenska mästerskapen?

I poetry slam får du köra på vilket eller vilka språk du vill. Uttagningarna till SM:s individuella tävling behöver inte ske inom Sveriges gränser. I år välkomnar vi till exempel finlandssvenska poeter som kör uttagningar i Finland.

Panelsamtal om nordisk samverkan

I dessa dagar får vi otäcka vibbar av allt prat om nordisk identitet. Som scenpoeter vet vi att språk, kultur och erfarenheter förändras genom utbyten och att identiteter flyter. Nationalism tar allt större plats i offentliga samtal. Hur kan det i förlängningen påverka kulturpolitiken och det ekonomiska stödet till poesirörelser som våra? Många av oss som gör scenpoesi i Norden idag tillhör olika grupper som är extra utsatta av det förändrade samhällsklimatet. Därför samlas vi i samtal om hur vi som rörelse kan möta förändringar. Medverkar gör poeter och arrangörer från Finland, Sverige, Norge och Danmark. Mer info kommer.

Nordiskt mästerskap 2017

Om du inte har fått nog av poesi efter att det svenska mästerskapet är över kan du åka direkt till Lillehammer i Norge. Där går det nordiska mästerskapet av stapeln under paraplyet Norsk Litteraturfestival, 30 maj till 4 juni.