Hem » Lag

Lag

Ett lag består av minst två poeter som gemensamt framför en dikt skriven av minst en av poeterna på scen. För att vinna tävlingen krävs fem stycken texter – och det kommer förutsättas att alla medverkande lag har färdiga texter med sig när SM startar (ni behöver dock inte ha det vid anmälan).

Tävlingsreglerna är desamma som för individuella tävlingen – ett originalverk ska framföras med en tidsbegränsning på 3 minuter och 10 sekunder, utan rekvisita, musikinstrument eller scenkläder. Poängen sätts mellan 0,0 och 10,0 av fem slumpvist utvalda jurygrupper i publiken.

Vi har plats för tio tävlande lag.

 

Anmälan

Fram till 10 februari är anmälan öppen för lagtävlingen. Vilka som helst får anmäla sig.

Anmäl ditt lag

 

Workshop på dagarna

Under tävlingsdagarna kommer de tävlande lagen att erbjudas att vara med i workshops/gemensamma rep.

Som workshopsledare är vi löjligt stolta över att bjuda in tre poeter från Chicago – J.W. Basilo, Shelley Geiszler och Molly Meacham – som förutom att arbeta som poeter och artister, också regisserar och skriver just spoken wordföreställningar.

Förutom dem kommer ni också få träffa lokala storheter från olika gebit. Huvudansvarig för alltihop är Olivia Bergdahl (SM-vinnare 2007, turnerar världen runt som poet och workshopsledare och uppträder 100-tals gånger per år).

Lagen kommer att ha gemensamt tillträde till en replokal på Musikens Hus, det är också där vi träffas för att ha workshops.

 

Tävling på kvällarna

Själva tävlingen består av två kvalbouts – ett på torsdagen och ett på fredagen – när samtliga lag läser varsin dikt. Utefter den sammanlagda rankningen kvalas åtta lag vidare till lördagens lagfinal. De två lag som slås ut efter kvaldagarna uppträder på lördagen som kalibreringspoeter inför finalen.