Hem » Lag

Lag

Ett lag består av minst två poeter som gemensamt framför en dikt skriven av minst en av poeterna på scen. För att vinna tävlingen krävs fem stycken texter – och det kommer förutsättas att alla medverkande lag har färdiga texter med sig när SM startar (ni behöver dock inte ha det vid anmälan).

Tävlingsreglerna är desamma som för individuella tävlingen – ett originalverk ska framföras med en tidsbegränsning på 3 minuter och 10 sekunder, utan rekvisita, musikinstrument eller scenkläder. Poängen sätts mellan 0,0 och 10,0 av fem slumpvist utvalda jurygrupper i publiken.

NYTT om anmälan (uppdaterat 29/4)

Nu släpper vi ytterligare en plats till lagtävlingen!!! OBS detta gäller även poeter som redan kvalificerat sig till den individuella tävlingen.

1. Det kostar ingenting.
2. För att vinna SM krävs fyra dikter.
3. De tävlande lagen kommer under SM-helgen att erbjudas en workshop/gemensamt rep per dag tillsammans med tre poeter från Chicago Slam Works (från Chicago)
4. Ett lag består av minst två poeter. Dikterna som framförs måste vara skrivna av minst en av poeterna på scen. (den tidigare upprepningsregeln gäller dock - alltså får samma text inte användas både i lag- och individuell tävlan)
Anmälan görs direkt till olivia.bergdahl@gmail.com

Workshop på dagarna

Under tävlingsdagarna kommer de tävlande lagen att erbjudas att vara med i workshops/gemensamma rep.

Som workshopsledare är vi löjligt stolta över att bjuda in tre poeter från Chicago – J.W. Basilo, Shelley Geiszler och Molly Meacham – som förutom att arbeta som poeter och artister, också regisserar och skriver just spoken wordföreställningar.

Förutom dem kommer ni också få träffa lokala storheter från olika gebit. Huvudansvarig för alltihop är Olivia Bergdahl (SM-vinnare 2007, turnerar världen runt som poet och workshopsledare och uppträder 100-tals gånger per år).

Lagen kommer att ha gemensamt tillträde till en replokal på Musikens Hus, det är också där vi träffas för att ha workshops.

 

Tävling på kvällarna

Själva tävlingen består av två kvalbouts – ett på torsdagen och ett på fredagen – när samtliga lag läser varsin dikt. Utefter den sammanlagda rankningen kvalas sex  lag vidare till lördagens lagfinal.