Hem »

Laddar Evenemang
  • Det här event har passerat.

Det “trygga” rummet – transperspektivet inom poetry slam

Datum 25 maj kl 14:00 - 14:45

Inom poetry slam har transpersoner länge varit med och deltagit. Formatet av poetry slam ger varje poet tre minuter till sitt förfogande, där poeten oavbrutet har ordet. Men hur är det egentligen att stå där och försöka hävda sig? Vi kollar hur det egentligen står till hos transpoeterna. Medverkande: Jon Aagaard Andersson, Nino Mick, Timimie Märak. Arrangör: Göteborgs poetry slam med stöd från Göteborgs stad.

Om de medverkande:

Jon Aagaard är frilansande skribent, spoken word-artist och konstnär. Hen krossar vithetsnormen i queera rum och cishetero-normer i rum för personer som rasifieras.

Nino Mick, född 1990, från Tidaholm. Nino Mick bor i Göteborg, och vann SM i poetry slam 2013. Nino Mick fick 2015 Svenska Kyrkans kulturstipendiat för att kunna uppföra Ninos ark. Nino satte tillsammans med Yolanda Bohm och Andreya Ek Frisk upp ”Dysphoria – En Transtematisk Vanföreställning” 2015, som sedan nominerades till Årets Magi av Scenkonstgalan 2015

Timimie Märak. Politik, punk och poesi. Med Gállok som startpunkt för att använda poesin som verktyg i aktivismen har han läst från norra till södra Sverige, i och utanför landet, med och utan scen.

Detaljer

Datum:
25 maj
Tid:
14:00 - 14:45
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1336933813021428/

Plats

Musikens hus