Hem » Press

Workshop med Vic Vem – fler programpunkter är klara

Foto Vic Vem: Isaac Vasquez

På fredagen gästas SM av ingen mindre än Vic Vem som håller i en spoken word workshop! Dessutom är det klart med panelsamtal om transperspektiv inom poetry slam och panelsamtalet "tvivla på att tävla."

Dagprogrammet fortsätter att fyllas på och i dag kan vi avslöja att Vic Vem gästar SM. Han kommer hålla i en workshop klockan 15.30 - 17.00 på fredagen. ALLA är välkomna att vara med men det är begränsat med platser. Vill du vara med? Maila louise.ha@gmail.com.

Vic Vem har blivit en unik röst inom svensk hiphop med musik som är ärlig och direkt från hjärtat. Texterna berör teman såsom utanförskap, normer, kamp och hopp på ett poetiskt vis som visar på kraft och sårbarhet. Utöver sin musik och text driver Vic Vem viktiga projekt och samhällsfrågor på nationell nivå genom workshops, poesiskolor, föreläsningar och anpassad skolgång. Under SM i Poetry Slam 2017  håller han workshop med fokus på följande moment:

  • Tekniker för poesi som utgår från och inspireras av rap.

  • Substans i innehåll - Vad vill man säga?

  • Framförande - Hur vill man säga det?

Vic Vem berättar även om betydelsen av poesi & musik som verktyg, för honom som människa och som konstnär.

På torsdagen är det klart med programpunkten Det "trygga" rummet – transperspektivet inom poetry slam, där Jon Aagaard Andersson, Nino Mick och Timimie Märak medverkar. På fredagen blir det ett panelsamtal, Tvivla på tävla, som handlar om vad tävling och konkurrens har för betydelse i dagens poesilandskap.

Se hela programmet här: http://www.poetryslamsm.se/program/ och i vårt facebook-evenemang.