Hem » Press

Speed dating och pedagogik – dagprogrammet tar form!

Nu börjar punkterna till dagprogrammet bli klara och vi kan i dag avslöja två saker som kommer hända under SM-dagarna... nämligen "Poe Speed dating" och "Poetry slam och pedagogik".

På SM den 24 till 27 maj kommer det inte bara pågå rafflande tävlingar. I år breddar vi evenemanget och bjuder in poeter och allmänhet till ett helt program med aktiviteter på Musikens hus! Men vad är det då som kommer hända? Några ur arrangörsgruppen sitter och snickrar på det just nu och vi kan utlova många spännande samtal och roliga händelser. I dag kan vi presentera de två första punkterna ur programmet. Det är:

Poe Speed Dating!

Den här aktiviteten arrangeras av den halländska poeten Ronja Möller och är en välkommen repris från förra året. Så här beskriver hon själv "Speed datingen": "SM i poetry slam handlar om så mycket mer än tävling och poesi, det är också en chans för poeter att lära känna andra poeter, diskutera slamscenen, filosofera om livet ihop (vilka är bättre på det än just poeter??) och bara umgås. För att vi lättare ska lära känna nya människor och gå utanför vår socialt säkra zon anordnas även i år PoeSpeed Dating där alla träffar alla. Två minuter pratar du med varje person innan du byter till nästa. Vi löser det praktiska!"

Vem som helst kan anmäla sig men om det blir fler än 48 anmälda så har tävlande i SM förtur. Anmäl dig till ronjamoller95@gmail.com, skriv ditt namn, telefonnummer och om du tävlar.

Tid: 25 maj, klockan 11.00-12.30

Läs mer och attenda evenemanget här: https://www.facebook.com/events/673007262887028/

Poetry slam & Pedagogik!

Det här är en punkt för alla poeter, lärare eller andra som är intresserade av att "lära ut" poetry slam eller har funderat på hur poetry slam och skola passar ihop. Allt fler poeter från slamscenen håller i workshops. Vad innebär det? Poeten och lärarstudenten Erik Malm har skrivit en uppsats om vilken plats Poetry Slam kan ha i skolan, vilka för- och nackdelar finns med konceptet? På SM berättar han om uppsatsen och om sina lärdomar. Poeter från Göteborgs Poetry Slam har under våren besökt gymnasieskolor i Västra Götalandsregionen. Korta filmklipp från deras workshops kommer visas. Efteråt blir det öppen diskussion för de som redan jobbar med workshops och för de som vill lära sig. Louise Halvardsson är presentatör och håller i trådarna.

Tid: 26 maj, klockan 14.00-14.45 (OBS, tiden kan ändras)

Läs mer och attenda evenemanget här: https://www.facebook.com/events/113227129173011/